Vijesti

Hapšenje dilera u Sarajevu nakon velike istrage i jedne od najvećih zaplijena kokaina u BiH

Djelujući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA-e su danas na području Sarajeva realizirali pretrese i hapšenja osumnjičenih osoba na ukupno devet lokacija.

dnevno

Radi se o operaciji koja je realizirana duži vremenski period, prikupljanjem dokaza o osobama koje su vršile krijumčarenje većih količina teških opojnih droga, na području BiH.

Akcija je povezana sa prošlosedmičnim hapšenjem jednog osumnjičenog na području Sarajeva, kada je zaplijenjena veća količina amfetaminskog ulja, koje se koristi u proizvodnji opojnih droga, kao i jednom od najvećih zaplijena opojne droge kokain, u količini od oko 8,2 kilograma, vrhunske čistoće, koji je otkriven i zaplijenjen u vozilu kod naplatnih kućica, na autoputu Sarajevo-Zenica, prije nekoliko mjeseci.

Vrijednost zaplijenjene opojne droge kokain, na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi više stotina hiljada KM.

Tužilaštvo BiH je sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH i inozemstvu, prikupljalo dokaze o pripadnicima organizirane kriminalne skupine, koji su dulji vremenski period, vršili nabavku opojnih droga, uglavnom sa područja Nizozemske, te vršili transport, skrivanje, krijumčarenje, proizvodnju i plasman teških opojnih droga na ilegalnom narko tržištu u BiH.

Nakon hapšenja i izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti privođeni na ispitivanje postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja, donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenima.

“Tužilaštvo BiH zahvaljuje se svim domaćim i međunardnim institucijama i agencijama, koje su pomogle u uspješnoj realizaciji ove opsežne akcije u borbi protiv krijumčarenja teških opojnih droga”, saopćeno je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh