Svijet

Trčala je u parku i zastala za trenutak da promijeni muziku: Od tada njen život više neće biti isti

Definitivno na neke stvari više neće gledati isto.

Kejt Smit - Facebook

Mlada Britanka Kejt Smit pretrpela je ozbiljne telesne povrede prilikom noćnog trčanja Kastl Parku u Kolčesteru.

Nju su, naime, napala trojica muškaraca s leđa i ničim izazvano je pretukli.

Uslijed napada, zadobila je velike modrice na rukama, ogrebotine i modrice na licu, razbijena joj je glava, a oko otečeno.

Kejt je detalje o ovom incidentu podijelila na Fejsbuku, upozoravajući druge da budu na oprezu.

– Zastrašujuće je što mladi ljudi poput mene moraju da žive u strahu od neočekivanih napada. Ono što želim je da drugi ljude, ne samo žene, već i muškarci, ne prođu kroz ovo što sam ja prošla – navela je Kejt Smit, rekvaši da će umjesto šuma i parkova, za trčanje ubuduće preferirati prometnija područja.

Colchester people walking alone at night round the bottom of castle park area please be very aware. Late last night I…

Objavljuje Cait SmithSrijeda, 5. svibnja 2021.

Napad se dogodio u večernjim časovima, oko 22h, a tvrdi da na tom mjestu trči nekoliko puta sedmica i da nikad do sada nije imala nikakvih problema slične vrste.

– Na trenutak sam prestala sa trčanjem kako bih odmorila i promijenila muziku koju sam slušala. Dok sam gledala u telefon, osjetila sam kako su me zgrabili otpozadi, a potom i krvoločno udarali. Kada su me oborili na zemlju, jedan muškarac je sjedeio na meni, dok mi je drugi držao glavu pribijenu uz tlo – navela je ona.

Problem je bio što na tom mjestu nije bilo ljudi, ali napadači nisu očekivali da će im ipak pružiti otpor.

– Imam sreće što sam žestoka i mogu da pružim otpor. Mislim da nisu očekivali da ću im uzvratiti. Nekako sam im se istrgla i pobjegla kući, pošto živim blizu parka. Da je bila neka druga labilnija i ranjivija osoba umjesto mene, možda ne bi imala sreće kao ja – zaključila je Kejt.

Policija oblasti Eseks potvrdila je da je istraga o ovom napadu u toku i konstatuju da ovakve stvari nikako ne bi smjele da se dešavaju, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh