Vijesti

Nastavljen rat između Dodika i Lukača

Radio-televizija RS-a objavila je opširnu priču o kriminalu u ŠG Borja, a kao glavni krivac za nelegalnu sječu označen je odbornik SNSD-a i ministrov prijatelj Srđan Klječanin

Dragan Lukač - Srpskainfo.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su prije nekoliko dana Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju izvještaj protiv sedam lica zbog sumnje da su nanijela štetu Šumama RS-a, odnosno Šumskom gazdinstvu Borja u Tesliću. Kriminal u ovom šumskom gazdinstvu postoji koliko postoje drva u Tesliću, ali policija do sada nije pokazivala značajnije interesovanje za više puta dokumentovani ekocid u Borju.

LAŽNE ISPRAVE
Izvještaj je podnesen protiv bivšeg direktora Borja Stojana Božića, ali i protiv Zorana Gavrića, Milomira Kršića, Mićka Markovića, Milovana Gotovca, Mladena Markočevića i Srđana Klječanina. Klječanin je vlasnik drvoprerađivačke kompanije “Klječanin company” i odbornik SNSD-a u SO Teslić, ali i prijatelj ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača. Iako se Klječaninovo ime godinama dovodilo u vezu sa kriminalom, protiv njega nikada nije pokrenut nikakav proces.
Upravo bi Klječanin mogao biti ona tačka koja bi mogla da ozvaniči sukob između Dragana Lukača i lidera SNSD-a Milorada Dodika o kojem se mjesecima priča. Ne samo da Klječanin, kako se navodi u nekoliko istraživačkih tekstova, uživa Lukačevu zaštitu nego je bilo nezamislivo da se njegovo ime pojavljuje u vezi sa bilo kakvim kriminalom na javnom servisu, a upravo se to dogodilo prije nekoliko dana.Radio-televizija RS-a je donijela opširnu priču o kriminalu u ŠG Borja, a kao glavni krivac za nelegalnu sječu označen je upravo Klječanin. Klječanin je, piše RTRS, tokom 2020. na području Teslića nezakonito postupao u privrednom poslovanju sa krivičnim djelima sprečavanje dokazivanja na štetu Šuma RS-a.
– Klječanin je sastavljao isprave neistinitog sadržaja. Lažnim bilansima, procjenama i drugim lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica neistinito je prikazivao stanje i kretanje sredstava i rezultata poslovanja koji se odnose na poslovni odnos sa ŠG Borja, navodi RTRS u tekstu kojem se precizno opisuju kriminalne radnje za koje je teslićka sedmorka osumnjičena.
Nakon žestokog okršaja prilikom imenovanja novog direktora Policije RS-a, u kojem je, kako se čini, Dodik pobijedio, ovo bi mogla biti nova “poruka” Lukaču. Sagovornici Oslobođenja kažu da je prije nekoliko mjeseci bilo nezamislivo da se Klječaninovo ime spominje u negativnom kontekstu u medijima koji su pod kontrolom SNSD-a.
UGOVORI SUPRUGE
– Ovo je nastavak rata između Lukača i Dodika. Ništa drugo ne može da bude. Klječanin je moćan privrednik i jasno je da je njegovo “puštanje niz vodu” nastavak rata između Dodika i Lukača. Podsjećam da je Klječanin Srpskoj bio dužan pola miliona maraka na ime poreza, ali da je uprkos tome bio na odborničkoj listi SNSD-a na prethodnim lokalnim izborima. I tada se znalo sve ono što se zna danas. Nešto se u međuvremenu promijenilo, a jasno je i šta, navodi naš sagovornik, koji je odlično upućen u unutrašnje odnose u SNSD-u.
Klječanin preko porodične firme unazad nekoliko godina uspješno posluje sa Šumama RS-a, naročito sa ŠG Borja. Firma Drvo export, koja je u vlasništvu Miljane Klječanin, Klječaninove supruge, ima na desetine potpisanih ugovora sa Šumama RS-a,piše Oslobodjenje


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh