Vijesti

U Sarajevu počeo protestni marš rudara iz FBiH

U Sarajevu je povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, počeo protestni marš rudara.

vijesti

Rudari iz svih sedam sindikalnih organizacija, članica Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH, započeli su marš ispred željezničke stanice u Sarajevu.

Oni su se okupili pod sloganom “Ne nepravednom i nehumanom restruktuiranju rudnika uglja u sastavu Koncerna Elektroprivreda BiH“.

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH odlučio je povodom 1. maja iskazati nezadovoljstvo zbog izuzetno teškog položaja radnika.

Nakon što je rano jutros Rudarska glazba prodefilovala i odsvirala jutarnju budnicu i prvomajski uranak, više od 50 kakanjskih rudara su se organizovano uputili na mirni protes, te su sa Željezničke stanice u Sarajevu krenuli prema Vladi FBiH,pišu Vijesti

Ispred Vlade FBiH se nalaze jake policijske snage.

Kako su kazali iz Sindikata, cilj protesta je javno iskazivanje nezadovoljstva radnika iz sektora rudarstva u FBiH izuzetno teškim položajem u kojem se nalaze.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh