Vijesti

Korona virus uzrokuje više komplikacija u trudnoći nego što smo mislili

Kao i sve u ovoj pandemiji, i znanje koje imamo o tome kako COVID-19 utječe na trudnoću promijenilo se otkad smo prvi put saznali za virus početkom 2020.

Trudnoća - Blogspot.com

Nažalost, prikupljanje informacija i istraživanja na ovom području bilo je sporije nego što bi mnogi liječnici željeli, a novo istraživanje sada je pokazalo da bi rizici od trudnoće mogli biti veći od onoga što smo mislili.

“Sad znamo da su rizici za majke i bebe veći nego što smo pretpostavljali na početku pandemije i da poznate zdravstvene mjere kada se provode moraju uključivati ​​i trudnice”, rekao je istraživač reproduktivne medicine Sveučilišta u Oxfordu, Stephen Kennedy, jedan od autora studije.

“Informacije bi trebale pomoći obiteljima jer je sada jasna potreba da se učini sve kako bi se izbjegla infekcija. Također se pojačava slučaj nuđenja cijepljenja svim trudnicama.”

Istraživači su pratili 2.130 trudnica iz 18 zemalja između ožujka i listopada 2020., od kojih je 706 dijagnosticirano COVID-19, a ostatak bez, u sklopu studije nazvane INTERCOVID.

Istraživanje je pokazalo da su trudnice s infekcijom SARS-CoV-2 u većem riziku od teških infekcija, prijema u jedinicu intenzivne njege, pa čak i smrti. Bebe su također imale znatno veću vjerojatnost da će biti nedonoščad i da imaju druge komplikacije, prenosi svijetkulture.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh