Vijesti

Predmet ”Dženan Memić“: Po nalogu Tužilaštva BiH jedna osoba lišena slobode, pretresi u toku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA BiH vrše pretrese na području općine Ilidža, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH

Jedna osoba lišena je slobode u istrazi koju vodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u vezi predmeta stradanja Dženana Memića, javlja Anadolu Agency (AA).

“U okviru istrage koju vodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u predmetu stradanja Dženana Memića, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine i po naredbi Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA BiH vrše pretrese na području općine Ilidža. U okviru aktivnosti, jedna osoba je lišena slobode“, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Navedeno je kako je istraga u ovom predmetu proširena i intenzivno se nastavlja provođenje istražnih radnji u narednom periodu.

Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio povrede opasne po život. Preminuo je 15. februara na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženim za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dženan Memić, u Kantonalnom sudu u Sarajevu 13. januara 2020. izrečena je oslobađajuća presuda. Seferovići su i prvostepenom presudom bili oslobođeni. No, Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo presudu i vratio je na ponovno suđenje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh