Vijesti

Draško Stanivuković najavljuje konačan kraj vladavine Milorada Dodika

Povodom dogovora opozicije na Jahorini oglasio se i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Draško Stanivuković - Analiziraj.ba

Podsjetimo, predstavnici opozicionih parlamentarnih stranka iz Republike Srpske – Srpske demokratske stranke (SDS), Partije demokratskog progresa (PDP), Demokratskog narodnog saveza (DNS) te narodni poslanik Nebojša Vukanović na sastanku na Jahorini dogovorili su se da će zajednički nastupiti na predstojećim općim izborima u BiH.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je nakon sastanka izjavio da su svi učesnici saglasni i spremi da, kao opozicija, zajednički nastupe na predstojećim općim izborima, te da je to opredjeljenje svih učesnika.

Dodao je da će u narednom periodu raditi na tome da postignu dogovor o zajedničkim kandidatima za pozicije koje se neposredno biraju na općim izborima, a to je izbor predsjednika Republike Srpske, kao i člana Predsjedništva BiH iz RS-a.

Šarović je kazao da će se o kandidatima i imenima dogovarati, te da o tome neće govoriti narednih nekoliko mjeseci.

Napomenuo je da će to vrijeme iskoristiti za izradu temeljnog, ključnog dokumenta zajedničkog nastupa, odnosno ciljeva opozicije kada su u pitanju opći izbori.Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović je ocijenio da je najvažnije da opozicija na izbore u oktobru sljedeće godine ide zajedno, jednistveno, sa zajedničkim kandidatima za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske,piše Slobodnabosna

Povodom dogovora opozicije na Jahorini kasno sinoć oglasio se i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

„Ima nas više nego kad smo dobili izbore u Banjaluci. Cilj nam je da talas promjena koje smo pokrenuli u najvećem gradu u Republici Srpskoj prenesemo na cijelu RS. PDP, SDS, DNS i pokret ′′ Za pravdu i red Nebojše Vukanovića ′′ okupljeni oko iste ideje, postavljamo jasan cilj pred sebe, a to je da donesemo čitavoj Republici Srpskoj promjene koje građani decenijama čekaju. Spremni smo za to“, poručio je Stanivuković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh