Vijesti

MUP HNK: Policijski službenici odmah udaljeni s dužnosti, pokrenuta istraga

Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK-a u ponedjeljak je najoštrije osudilo brutalni napad dvojice policijskih službenika koji su, kako se navodi, odmah udaljeni s dužnosti, a pokrenuta je i unutrašnja istraga.

Zgrada MUP-a HNK u Mostaru - Faktor.ba

MUP HNK najoštrije osuđuje brutalni napad policijskih službenika koji se dogodio 10. aprila 2021. godine u 23,05 sati, a za kojeg nema opravdanja. Radi se o klasičnom primjeru prekoračenja ovlasti i policijskog kodeksa, zbog čega se duboko izvinjavamo cjelokupnoj javnosti, a posebno mladiću prema kojem se postupalo”, navodi se u saopćenju kantonalnog MUP-a.

Dodaje se da su dvojica policijskih službenika odmah udaljeni s dužnosti te da je pokrenuta unutrašnja istraga u kojoj će se istražiti svi aspekti ovakvog ponašanja i utvrditi postojanje elemenata krivične odgovornosti policijskih službenika.

Početna informacija o događaju proslijeđena je i Tužilaštvu HNK-a.

“Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne smije biti mjesto među policijskim službenicima”, kaže se u saopćenju za javnost MUP-a HNK-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh