Vijesti

Inspektori u RS-u izrekli 32.000 KM kazni

U proteklih sedam dana inspektori su izvršili 2.244 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, a u 16 slučajeva privredni subjekti su zatečeni u prekršaju

Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori na području bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) su u kontrolama izvršenim u proteklih sedam dana izrekli kazne u iznosu od 32.000 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

“Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 2.244 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije. U 16 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju”, saopšteno je iz Inspektorata RS-a.

Navodi se da imajući u vidu tešku epidemiološku situaciju, nadležni kontrolni organi nastavljaju sa intenzivnim kontrolama u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS-a.

“U okviru provođenja navedenih mjera do sada je izvršeno 54.159 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 1.087.200 KM, dok je za 71 objekat izrečena mjera privremene zabrane rada”, navodi se u saopštenju.

Iz Inspektorata RS-a pozivaju privredne subjekte da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mjera i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona. Apeluju na građane da dosljedno poštuju mjere, da na ličnom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju, da koriste ličnu zaštitnu opremu i poštuju potrebnu fizičku distancu.

“Navedene mjere predstavljaju minimalan i zanemariv napora za svakog pojedinca, a mogu dati veliki doprinos stabilizaciji cjelokupne situacije”, navodi se u saopštenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh