Vijesti

Stanivuković zbija opozicione redove: Moramo spriječio bijeg sad već ‘uhvaćenog zeca’, Šarović šokiran informacijama

Nakon sastanka predsjednik SDS-a, Mirko Šarović, izjavio da pruža Stanivukoviću punu podršku u ovoj borbi, jer smatra da on ide pravim putem, te da je osvojio legitiman mandat da se bori za građane i njihova prava i život bez kriminala i korupcije

depo

Predsjednici PDP-a i SDS-a, Branislav Borenović i Mirko Šarović, sa delegacijama stranaka u kojima su bili poslanici i odbornici iz Banje Luke, sastali su se juče u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem.

On ih je pozvao na hitan sastanak zbog, kako je rekao, utvrđenog kriminala koji se dešavao u Gradskoj upravi i najvećem gradu Republike Srpske. Jednistvena poruka je da jedina gora stvar od kriminala je činjenica da na taj kriminal niko od nadležnih institucija ne reaguje.

– U jednoj ovako izazovnoj i opasnoj borbi protiv kriminala i korupcije u najvećem gradu Republike Srpske tražio sam od svojih uvaženih kolega, narodnih poslanika, mojih saobraca, naših predstavnika u zajedničkim insitucijama da insistiraju da Tužilaštvo i druge nadležne institucije reaguju, kako bi na ono što se dešavalo, radilo i činilo u najvećem gradu RS dobilo epilog, rekao je Stanivuković.

On je dodao da je potrebna je podrška i jedinstvo svih od predstavnika političkih partija pa do podrške građana, kako bi se spriječio bijeg sad već “uhvaćenog zeca”.

-U ‘JP Akvana’ samo još bazen nije ukraden, a na to niko nije odragovao. Također, imamo javno priznanje pomoćnice ministrice da je potpisivala ugovore za koje nije ona radila, već da ih je potpisivala u ime svog bivšeg supruga, iako je ona nosilac ugovora u kojem piše da je pjevala. U isti slučaj uključena je i njena majka, a reakcija nadležnih je izostala, rekao je Stanivuković.

Nakon sastanka predsjednik SDS-a, Mirko Šarović, izjavio da pruža Stanivukoviću punu podršku u ovoj borbi, jer smatra da on ide pravim putem, te da je osvojio legitiman mandat da se bori za građane i njihova prava i život bez kriminala i korupcije.

Šarović je istakao da su prisutni šokirani informacijama koje je iznio gradonačelnik i razmjerama kriminala koji se događao u Banjaluci, te je sve sada na nadležnim pravosudnim institucijama, koji su sada na testu koji će pokazati njihovu efikasnost,prenosi Depo

Podršku Stanivukoviću dao je i predsjednik PDP-a, Branislav Borenović, koji je istakao da je ovo jedini mogući put napretka Banje Luke i Republike Srpske, te da je nečuveno da institucije ćute na ovake razmjere kriminalnih radnji.

– Pravosudne institucije na sve još uvijek šute, ne čine ništa, ne zamjeraju se i ne kažnjavaju. Važno je da svaki dan insistiramo da institucije koje su zadužene za ispitivanje i procesuiranje kriminalnih aktivnosti počnu da rade svoj posao. Draško Stanivuković i njegov tim u Gradu Banja Luka imaju punu podršku i sa naših pozicija popslanika i odbornika ćemo konkretno djelovati. Ali prije svega, gradonačelnik ima podršku naroda koji ga je birao, rekao je Borenović.

Dodao je da su kriminalci i lopovi koji su ojadili Banju Luku i Republiku Srpsku za milijarde KM “s pravom u strahu”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh