Vijesti

Kacila savjetovao građane: Primite onu vakcinu do koje prvo dođete

Pacijenti leže po hodnicima. Mora postojati adekvatnija reakcija Vlade FBiH, rekao Kacila

Član Odbora za zdravstvo i zastupnik SBB-a u Parlamentu FBiH Mirsad Kacila kazao je u današnjem obraćanju članova Kriznog štaba FBiH da se ovaj odbor uključio u pitanje nabavke vakcina.

– Puni su kapaciteti bolnica u Sarajevu, kako ćemo i šta ćemo dalje. Pacijenti leže po hodnicima. Mora postojati adekvatnija reakcija Vlade FBiH. Morate da znate da neke zemlje u svijetu imaju manji broj oboljelih ali imaju drastičnije mjere. Pacijent imaju sve težu sliku i svaki dan nas bombardiraju s novim sojevima. Uključeni smo da pomognemo trenutnoj konfuziji u vezi s nabavkom vakcine. Mi danas nemamo vakcina i to je realno stanje – istakao je Kacila.

Dodao je da se stiče dojam da se ne zna ko je odgovoran.

– Država nije uradila svoj posao. Treba se formirati jedno tijelo koje će se baviti ovim pitanjem što prije – naglasio je Kacila.

Posavjetovao je i građane koju će vakcinu primiti.

– Onu do koje prvo dođete,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh