Vijesti

Zapad trenutno uzima za primjer zdravstveni sistem Turske

Erdogan je danas govorio na redovnom sastanku zastupnika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u srijedu kako Zapad danas uzima za primjer zdravstveni sistem Turske, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je danas govorio na redovnom sastanku zastupnika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari.

Govoreći o napretku Turske koji je ostvaren u oblasti zdravstvenog sistema, Erdogan je napomenuo kako je u njegovoj zemlji, ne tako davno, na tom planu bila teška situacija.

“Hvala Bogu, sada imamo besprijekorne bolnice. Svaki naš građanin ima povjerenje u naš zdravstveni sistem i svakim danom je sve jači. Zapad trenutno uzima za primjer zdravstveni sistem Turske”, zaključio je Erdogan.

Govoreći i o borbi protiv terorizma, Erdogan je poručio kako će vladajuća AK Parti, odnosno Narodni savez, koji čini zajedno sa Strankom nacionalnog poketa (MHP), nastaviti borbu protiv terorizma sve dok ne ukloni i posljednjeg teroristu.

Podvukao je kako su antiterorističke akcije, koje Turska provodi unutar i izvan svojih granica, legitimno pravo i humanitarna dužnost njegove zemlje.

Naglasio je također kako Turska, kao i svaka druga zemlja, ima potpuno pravo voditi borbu protiv prijetnji koje su prema njoj usmjerene, a ako je potrebno ići i do samog izvora tih prijetnji.

Poručio je i to kako godinama upozorava zapadne prijatelje da ne idu zajedno s terorističkim organizacijama, kazavši kako su to zmije koje će sigurno jednog dana i njih ugristi.

“Unatoč tome, i dalje prave iste greške. Upravo gledamo sudbinu onih koji ne žele čuti ono što im govorimo. Ne želimo ni zamisliti sutrašnjicu zemalja na čijim ulicama su danas vatra i krv, parlamenti okupirani, države potresene rasizmom i islamofobijom”, rekao je Erdogan.

On je kazao da neće tražiti odobrenje ni od koga za ispunjavanje njihovih dužnosti bratstva, prijateljstva i humanosti koje nameće njihovo hiljadugodišnje postojanje na ovim prostorima.

“I dalje ćemo biti uz svakog našeg brata i sestru od Balkana do Turkistana, od Kavkaza do Afrike”, poručio je turski predsjednik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh