Vijesti

Vijeće ministara povećalo osnovice plata za uposlene u državnim institucijama

Državni ministri su usvojili Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun plaće zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine za 2021. godinu.

Vjekoslav Bevanda - GlasBanjaluke.net

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je danas usvojilo Nacrt zakona o Budžetu institucija BiH i povećanje osnovice državnim službenicima na 498 KM.

Državni ministri su usvojili Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun plaće zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine za 2021. godinu,piše Avaz

Ministar finansija Vjekoslav Bevanda je kazao da su glasali za to da osnovica bude vraćena na 498 KM, kako je i bilo u 2012. godini. Stoga ovo nije htio nazvati povećanjem osnovice, nego vraćanjem.

Za ovo će biti izdvojeno 22 miliona KM iz budžeta.

Usvojen je i Nacrt zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2021. godinu, mada ne jednoglasno. Ministar Bevanda također nije hito reći ko nije glasao za ovaj Nacrt koji će se sada naći i na Predsjedništvu BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh