Vijesti

Akcija Federalne policije u Sarajevu, troje uhapšenih

U nastavku operativno taktičke akcije kodnog naziva “Aperkat” policijski službenici Federalne uprave policije su danas, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili tri osobe iz Sarajeva inicijala Z. D. (1965.), K. K. (1982.) i K. S. (1972.), koji se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

vijesti

“U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi stambenog objekta, caffe bara i frizerskog salona na području općine Ilijaše, te dva pretresa objekata na području općine Stari Grad Sarajevo koje koriste osumnjičeni, a kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, te će isti biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku”, naveli su iz FUP-a.

Uhapšene osobe su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te su u zakonskom roku predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Podsjećamo, u sklopu navedene operativne akcije kodnog naziva “Aperkat” tokom 2020. godine uhapšene četiri osobe koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, te 10 osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh