Vijesti

Najmasovnija protestna šetnja medicinara ponovo završila pred zgradom Vlade HNK

Zdravstveni radnici Hercegovačko-neretvanskog kantona ponovo su izašli na ulicu, i ovog puta u protetstnu šetnju. Njihova borba za potpisivanje kolektivnog ugovora se nastavlja i sa štrajkom neće stati sve dok isti ne bude potpisan.

Povorka se i ovog puta kretala od Španskog trga ulicom kneza Domagoja pored Hotela Mostar i zgrade Hirurgije te nastavila ulicom Stjepana Radića do zgrade Vlade HNK-a gdje su se učesnici zadržali 30 minuta radi obraćanja medijima te će se nakon toga vratili ulicom kralja Tvrtka i Nikole Šubića od Španskog trga.
Nezavisni Sindikat SKB Mostar pozvao je i sve građane da budu uz njih.
Današnja je najveća i najmasovnija protestna šetnja u borbi za naša prava. Pozivamo sve građane koji nas podržavaju da nam se priključe. Idemo još jače, do kraja, rekao je okupljenim novinarima predsjednik Sindikata SKB-a Mostar Ivica Anić.
Sinoć je pred zgradom Vlade HNK-a podignut i šator u koji su iz Sindikata pozvali ministra Opsenicu i predsjednika Vlade HNK-a Nevenka Hercega da potpišu kolektivni ugovor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh