Vijesti

Dua Lipa – Srbe nazvala fašistima, Srbi bijesni na nju

Britanska pjevačica porijeklom iz Prištine, Dua Lipa, poznata je po negativnim stavovima o srpskom narodu i promovisanju ideje o “Velikoj Albaniji”. Pjevačica ne prestaje sa provokacijama na račun Srbije, pa je tako i bilo u najnovijem intervjuu za “Rolling stone”.

Dua Lipa - Instagram

Moj deda s tatine strane pisao je knjige o svemu što se dešava, nakon što se dogodila okupacija, srpske snage su tražile da on prepiše istoriju. Odbio je i izgubio posao – rekla je ona.

Ovoga puta Srbe je nazvala “fašistima” i “okupatorima Kosova”, navodeći da su tokom rata na Kosovu i Metohiji devedesetih od njenog dede, Seita Lipe, koji je u periodu od 1990. do 1995. godine bio direktor Historijskog muzeja u Prištini “tražili da fabrikuje historijske činjenice, što je on odbio, zbog čega se našao na meti tadašnje srpske vlasti.

Na tome se nije zaustavila, nešto kasnije, putem svog Instagram profila podijelila je najavu intervjuua, uz sliku svoga dede i komentar: “Naš nevjerovatni i neustrašivi deda. Toliko je naporno radio tokom srpskog fašističkog režima da napiše albansku historiju, kako bi svijet mogao da zna ko smo mi zaista”.

Podsjetimo, Dua Lipa je poznata kao neko ko snažno zagovara nezavisnost Kosova. Britanska pjevačica je u nekoliko navrata u svojim objavama isticala da “Kosovo nije Srbija”, a jednom prilikom otišla je i korak dalje, objavivši fotografiju mape Velike Albanije, identičnu kao sa drona na utakmici Srbija-Albanija,piše Pressmedia


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh