Vijesti

Poljska: Bolnice zaustavile vakcinaciju

Bolnice u regiji Szczecin i u Krakovu privremeno su obustavile vakcinacije jer nisu dobile tražene doze Pfizer vakcina

Neke bolnice u Poljskoj obustavile su vakcinaciju protiv COVID-19 nakon što nisu dobile očekivane isporuke doza Pfizer vakcina, javlja Anadolu Agency (AA).

Vladin zvaničnik koji nadgleda postupak vakcinacije, Michal Dworczyk, rekao je u ponedjeljak da je najnovija isporuka tokom vikenda bila preko 50 posto manja od očekivane, a vlada mora izmijeniti nacionalni raspored vakcinacije koja je počela krajem decembra.

Od oko 1,5 milion doza koje je primila Poljska, vlada je polovinu sačuvala za drugu dozu za one koji su primili prvu. Drugi krug vakcinacije trebao bi početi ove sedmice.

Bolnice u regiji Szczecin, na sjeverozapadu i u Krakovu, na jugu, u ponedjeljak su privremeno zaustavile prve vakcinacije jer nisu dobile tražene doze.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh