Vijesti

U BiH danas najviša dnevna temperatura jedan, u četvrtak 12 stepeni

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2 stepena

utros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno pada slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini je vedro, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), javlja Anadolu Agency (AA).

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -18; Ivan-sedlo i Livno -10; Grude i Tuzla -9; Bijeljina, Doboj i Sarajevo -8; Bugojno, Drvar, Sanski Most -7; Banja Luka i Bihać -6; Gradačac, Prijedor i Zenica -5; Trebinje -3; Mostar -1; Neum 0°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945Pa, za 1hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1 stepen, na jugu zemlje od 2 do 5 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2 stepena.

U utorak će veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti u jutarnjim satima na istoku Bosne. U večernjim satima naoblačenje u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na krajnjem jugu zemlje od -4 do 0 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4 stepena., na jugu zemlje do 7 stepeni.

Dan kasnije, u srijedu, pretežno oblačno se prognozira na području Hercegovine, zapada i jugozapada Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne mala do umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0 stepeni, na krajnjem jugu i lokalno u Krajini do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme se prognozira na području Hercegovine, zapada u jugozapada Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 stepeni


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh