Vijesti

“PRIPADNOST IKONE JE NESPORNA ČINJENICA” Ukrajina poručila da ne prihvata Dodikov ultimatum

Nakon poruke predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će Ukrajini vratiti ikonu tek kada dokažu da su je potraživali prije nego ju je on poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, stigla je reakcija iz Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine.

krajina ne prihvata jezik ultimatuma o povratku ikone iz Bosne i Hercegovine- rekao je portparol ukrajinske diplomatije Oleg Nikolenko.

Prema njegovim riječima, pripadnost drevne ikone Ukrajini je nesporna činjenica, a Tužilaštvo te države je već pokrenulo krivični postupak u vezi s ilegalnim izvozom ikone.

– Očekujemo da bosanskohercegovačka strana neće koristiti ikonu u domaćoj političkoj borbi, već će pružiti pomoć u okviru kriminalističke istrage i ekspertize i u njenom povratku u Ukrajinu- rekao je Nikolenko, prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh