Vijesti

Nakon Twittera i Facebook blokirao Trumpa: Ne može se oglašavati 24 sata

Nakon Twittera koji je povukao objave Donalda Trumpa i blokirao njegov račun na 12 sati, isti potez povukao je i Facebook. Trump se na zvaničnoj Facebook stranici ne može oglašavati 24 sata.

Donald Trump - Independent.co.uk

“Procijenili smo da je došlo do kršenja dvije odredbe ponašanja na stranici predsjednika Trumpa i to će rezultovati zabranom pisanja na ovoj platformi naredna 24 sata”, saopćeno je iz Facebooka na društvenoj mreži Twitter.

Snimak na kojem se Trump obraća svojim pristašama ispred Capitol Hilla povukao je i YouTube. Trump je pozvao pristaše da se “vrate kući”, ali je i ponovio tvrdnju kako su izbori “ukradeni”.

Twitter je uklonio više objava Donalda Trumpa, a navedeno je kako je u pitanju ozbiljno kršenje pravila ove kompanije. Iz Twittera su zaprijetili i trajnim uklanjanjem naloga Donalda Trumpa,piše N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh