Crna hronika

Izborna drama u Kalesiji: Džafić proglasio pobjedu, pa ga Kulanić pobijedio s jednim glasom više

Potpuni zaokret nastupio je u Kalesiji gdje će umjesto Seada Džafića koji je već proglasio pobjedu, načelnički mandat pripasti njegovom protukandidatu Zijadu Kulaniću iz Stranke demokratske akcije.

Sead Džafić - Avaz.ba

Centralna izborna komisija BiH izvršila je prebrojavanje svih glasačkih listića, a prema podacima Sead Džafić iz Nezavisne bh. liste osvojio je 5.578 glasova. Njegovom protukandidatu Zijadu Kulaniću pripao je samo jedan glas više, odnosno njih 5.579.

Tokom ove sedmice Džafić je u Kalesiji već proglasio pobjedu, koja je očito bila preuranjena, s obzirom da je nakon prebrojavanja glasačkih listića koji su pristigli posredstvom mobilnih timova Kulanić osvojio glas više, prenosi “Klix“.

Vrijedi kazati da se tijesna utrka između Džafića i Kulanića vodila od 15. novembra kada su održani lokalni izbori u Bosni i Hercegovini.

Razlika u njihovim glasovima kontinuirano je bila minorna, sve do prebrojavanja glasova pristiglih poštom kada je Džafić bio u vodstvu sa njih 58 više. Međutim, na kraju su presudni bili glasovi mobilnih tomova, što je potvrdila i Centralna izborna komisija BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh