Vijesti

SLUČAJ MEMIĆ: Ljubo i Bekrija Seferović pojavili se pred zgradom Vrhovnog suda FBiH s transparentom “ALISA, KO JE UBIO DŽENANA?”

“Vrhovni sud FBiH ima dvije opcije – može odbiti žalbu i potvrditi oslobađajuću presudu ili je usvojiti. U slučaju da usvoji žalbu, tada Vrhovni sud odlučuje bez vraćanja predmeta Kantonalnom sudu u Sarajevu.”

faktor

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine održat će 24. novembra sa početkom u 11 sati sjednicu u predmetu “Dženan Memić”. Optuženi Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su u dva sudska procesa. Ljubo i Bekrija Seferović, koji su oslobođeni krivice za izazivanje saobraćajne nesreće, pojavili su se danas pred zgradom Vrhovnog suda FBiH s transparentom.

“Kantonalni sud u Sarajevu predmet je Vrhovnom sudu FBiH dostavio 13. marta, a 17. marta je dostavljen Federalnom tužilaštvu, koji ga je vratio tek 9. juna. U dva sudska procesa Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su krivice za izazivanje saobraćajne nesreće i sprečavanje dokazivanja, a presudom Kantonalnog suda utvrđeno je da nema dokaza da se te noći uopšte dogodila saobraćajna nesreća, kao i da povrede na Dženanu nisu odgovarale onima iz naleta vozila na pješaka”, navela je ranije Arijana Memić, sestra stradalog Dženana Memića, piše Slobodnabosna

Podsjeća da “Vrhovni sud FBiH ima dvije opcije – može odbiti žalbu i potvrditi oslobađajuću presudu ili je usvojiti. U slučaju da usvoji žalbu, tada Vrhovni sud odlučuje bez vraćanja predmeta Kantonalnom sudu u Sarajevu”.

Poručuje kako porodica Memić očekuje da će Vrhovni sud odbiti žalbu i potvrditi oslobađajuću presudu.

“Iskreno se nadamo da će se ova sjednica konačno i održati, kako je najavljeno, te da nijedan član Vijeća neće imati zdravstvenih tegoba. Svima vama zahvaljujemo na podršci. Dženan Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći, ubijen je”, poručila je porodica Memić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh