Vijesti

Krivi smo, treba napraviti analizu odakle tolika negativna energija građana prema SDA

Godinama je vodio Općinu Novo Sarajevo, no na posljednjim izborima uvjerljivo je poražen od kandidata Četvorke – dr. Hasana Tanovića

depo

Nedžad Koldžo jedan je od onih načelnika SDA koji su u Sarajevu uspjeli ostvariti nekoliko mandata – piše Raport.ba.

Godinama je vodio Općinu Novo Sarajevo, no na posljednjim izborima uvjerljivo je poražen od kandidata Četvorke – dr. Hasana Tanovića.

Pozvali smo ga na Raport. Govorio je o izbornom rezultatu, šta SDA treba raditi i ko je kriv.

Jeste li podnijeli ostavke na stranačke funkcije?

Nisam. Ja sam stavio na raspolaganje mandat člana Kantonalnog odbora i Izvršnog odbora. Kao i na mjesto potpredsjednik u Općinskom odboru. Jedini sam potpredsjednik, a ima ih četiri, koji je dao svoj mandat na raspolaganje. Dakle, to je nivo koji ima odgovornost. Nisam podnio ostavku u Glavnom odboru SDA, kojeg bira Kongres.

Osjećate se odgovornim za loš rezultat?

Ja sam samo član Kantonalnog odbora sali sam osjećao odgovornost. Ovo je izraz neke moje moralne odgovornosti.

Kako komentirate uopće uvjerljiv poraz SDA na lokalnim izborima u Sarajevu?

Ne bih ga ja još komentirao, to se mora sve sleći. Ali je činjenica, s obzirom na sve što je urađeno u Sarajevu, ništa ne može spočitavati ljudima koji su bili kandidati. Nigdje nije urađeno stvari kao što je to urađeno u Sarajevu.

Ko je onda kriv? Kome možete spočitavati?

Ovo je bio obračun sa SDA. Nije bio s ljudima koji su uradili ogroman posao u Sarajevu, koji su toliko toga napravili, od parkova do prostorija za mlade. Očito je da je ovo bilo usmjereno prema SDA.

Ali ko je krivac za to?

Politički gledano svi smo krivi, a analiza će pokazati ko je više a ko manje.

Ja sam i u ovom pismu koje sam poslao Kantonalnom odboru, u kojem dajem mandat na raspolaganje, ukazao na ogromne količine negativne energije usmjerene protiv SDA,prenosi Depo

Mislim da je najvažnija stvar da se uradi analiza i vidi odakle ta tolika negativna energija prema SDA. Kada se to uradi, onda možemo vidjeti šta poduzimati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh