Vijesti

Spremaju se protesti zbog ubistva u Otesu

Nakon ubistva Jasmina Berovića, mladića koji je smrtno stradao u fizičkom obračunu koji se dogodio sinoć na području Ilidže na Facebook-u se pojavio poziv građnima za izlazak na protest

Policija - Ekapija.com

Na Facebooku se pojavio poziv građanima da u 13 sati u Maloj Aleji izađu na proteste zbog sinoćnjeg ubistva u Barskoj ulici. Podsjetimo da je u incidentu učestvovala grupa migranata koja je nakon toga pobjegla.

– Ubili su nam migranti našeg brata sarajevskog. Raja, dođite danas na Ilidžu. Da stanemo mi u kraj ovom zulumu … Jer će to neko biti sutra od nas !! Mala Aleja … 13 h – navodi se u pozivu na jednoj Facebook stranici.Sinoć su u Otesu na Ilidži migranti brutalno ubili bh. državljanina. Kako saznaje „Avaz“, radi se o Jasminu Beroviću (36) iz Hadžića.

Krvavi napad se dogodio sinoć oko 22:25 sati u ulici Barska u naselju Otes. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su migranti pravili probleme u kafiću, čiji je vlasnik brat Berovića. Budući da nije mogao izaći na kraj s migrantima, u pomoć je pozvao brata.

– U jednom trenutku nastradali je okrenuo leđa te je izboden. U napadu je teško povrijeđen i njegov brat kojem se ljekari bore za život – kaže naš sagovornik.

Migranti su i ranije pravili probleme u kafiću. Pijančili su, a onda ne bi platili račun. I tako danima,piše Avaz

Oni koji su bolje poznavali Berovića kažu da ne bi mrava zgazio i da nije bio problematičan. Društvene mreže preplavile su brojne emotivne poruke u kojima se prijatelji opraštuju od ubijenog 36-godišnjaka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh