Vijesti

Sud BiH odlučio: Osmica može da obavlja dužnost direktora OBA

Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA), te Mehmed Pekić, rukovodilac OBA, optuženi zbog sumnje na zloupotrebu položaja ili ovlasti, mogu nastavljati obavljati svoju dužnost, saznaju “Nezavisne” iz izvora bliskih Tužilaštvu BiH.

nezavisne

Tužilaštvo BiH je uputilo prijedlog da se za optužene Mehmedagića i Pekića izrekne mjera zabrane obavljanja službene dužnosti direktora i uposlenika OBA i zabrana kontakta s uposlenicima OBA BiH, kako bi se postupak mogao neometano voditi, a njihov prijedlog Sud Bosne i Hercegovine je, kako saznaju “Nezavisne” odbio,pišu Nezavisne

Podsjetimo, radi se o slučaju izuzimanja dokumentacije iz “BH pošte”, a koja se odnosi na podnošenje anonimne prijave protiv Mehmedagića.

Naime, Mehmedagić je naložio Pekiću da istraži ko je protiv njega podnio anonimnu krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH.

Tužilaštvo BiH tereti ih za zloupotrebu položaja i ovlaštenja jer su kao službene i odgovorne osobe u institucijama BiH prekoračile granice svog ovlaštenja i drugom nanijeli štetu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh