Svaštara

Emotivne potrebe i horoskop: Ovan žudi za akcijom, Lav za pažnjom

Od emotivnih potreba zemljanim znakovima je najbitnija sigurnost, vodeni žude za ljubavlju i prihvatanjem. Vatrene pokreće želja za isticanjem, a vazdušne izazovi…

Ljubav - Infpult.info

Ovan
Ovnu je najveća emocionalna potreba kretanje i izazov

Pripadnicima ovog vatrenog znaka aktivnost je potrebna poput vazduha. Kroz kretanje i akciju oni se izražavaju, a izazovi su u njihovom svijetu uvek dobrodošli. Ako nisu prvi u nečemu za šta se trude, osjećaju se poraženo i frustrirano. Na emocionalnom nivou, nisu uvijek najzreliji pa se njihovi osjećaji ponekad menjaju u zavisnosti o dana i sata. Ne podnose ako im se drugi petljaju u njihove stvari pa su generalno nestrpljivi.

Bik
Biku treba sigurnost, a ne lijepe riječi

Pripadnici ovog zemljanog znaka najviše su usresređeni na materijalni svijet, stoga nisu skloni mentalnim igricama već direktnim i iskrenim odnosima. Njihova je najveća emocionalna potreba sigurnost, pa cijene stabilne i pouzdane ljude. Vole rutinu i ne vole ono što im kvari unaprijed postavljene planove, a od tople riječi i zagrljaja će više cijeniti konkretna djela.

Blizanci
Blizancima je dosadno ako se dvije stvari ne događaju istovremeno

Za pripadnike ovog znaka je tipično da se teško snalaze sa svojim emocijama, pa puno vremena posvećuju njihovoj analizi. Budući da su najpromjenljiviji znak Zodijaka, njihov nestabilan temperament najbolje funkcioniše ako se oko njih stalno nešto događa. Za razliku od Bikova, rutina će Blizance potpuno izbaciti iz takta, a u odnosima traže nešto što će iznova buditi njihovo zanimanje.

Rak
Rak se osjeća dobro kada se brine o nekome

Ovaj horoskopski znak se često spominje kao najemocionalniji, a njegove pripadnike je lako povrijediti pri čemu neće znati niti će moći da sakrije svoja osjećanja. Vole dodire, komplimente i pohvale, a najbolje se osjećaju u ispunjenim ljubavnim i porodičnim odnosima. Važno im je da imaju nekoga o kome će se brinuti, jer žude za bliskošću.

Lav
Lavu je bitno da svijetu predstavi sebe

Pripadnicima ovog vatrenog znaka potrebne su aktivnosti u kojima će se dokazati i privući tuđu pažnju na sebe. U pogledu emocija, često pretjeruju s njihovim izražavanjem, a da bi bili sretni potrebno im je puno zabave. Velikodušni postaju ako osjećaju da ih drugi cijene, a najbolji osjećaj u bliskim odnosima je taj da su nezamjenjivi.

Djevica
Djevicama zadovoljstvo dolazi u paketu s dostignućima

Pripadnici ovog znaka su veliki radnici koji vole da ugađaju drugima, a najzadovoljniji su ako je njihova okolina svjesna njihove vrijednosti. Uvijek im je potrebno nešto o čemu će razmišljati i analizirati, jer će im u suprotnom postati nesnosno dosadno. Ne vole pretjerano pokazivanje emocija, pa će svoje suze i sreću skrivati pred drugima. Žude za tim da se osjećaju korisno.

Vaga
Vagi su potrebni drugi i prezire samoću

Pripadnici ovog znaka su jako društveno nastrojeni, a kako se često ne osjećaju prijatno sami sa sobom, u vječnoj su potrazi za publikom. Da se ne bi dosađivali, preokupiraće se poslom, pojačati muziku na najjače ili će da telefoniraju. U odnosima žele nekoga ko ih sluša i savjetuje, a cijene timski rad te zajedničke analize poslovnih i privatnih stvari.

Škorpija
Škorpiji su potrebne stvari i odnosi u kojima će ispoljiti svoju strast

Pripadnici ovog vodenog znaka se opisuju kao rezervisani i tajanstveni, a to je njihov najbolji način nošenja s emocijama. Oni ne podnose prosječan život te ne žele da se uklope u masu, pa su u vječnoj potrazi za odnosima, hobijima i stvarima s kojima će realizovati svoju veliku unutrašnju energiju. Sa svima, koje puste dovoljno blizu sebi da ih upoznaju, se intenzivno povežu, pa ih i teško puštaju iz svog života.

Strijelac
Izlasci, hobiji i druženja za Strijelce su nužnost

Kao i Ovnovima, pripadnicima ovog znaka za osjećaj zadovoljstva potrebne su aktivnosti i izazovi. Bilo da se edukuju ili ispunjavaju svoje fizičke potrebe, Strijelcima je to potrebno da bi se riješili viška emocionalne energije u sebi. Kako su ponekad pretjerano samouvjereni, u bliskim im je odnosima potreban neko ko će ih prizemljiti. Iako im je lijepo kod kuće, njima je napolju uvijek ljepše.

Jarac
Jarcu je najvažnije poštovanje i uvažavanje drugih

Pripadnicima ovog znaka urođena je potreba za kontrolom, kao i važnim ulogama u privatnim i poslovnim odnosima. Često se kaže da su Jarčevi najmanje emocionalan znak horoskopa, a uzrok tome je što se oni ograničavaju u njihovom proživljavanju i analizi. Dobro se osjećaju ako ih drugi uvažavaju i cijene, ali se i pridržavaju njihovih pravila.

Vodolija
Vodolija se najbolje osjeća ako nešto stvara

Vodolije su borci za jednakost, ali nije im cilj da privlače veliku pažnju drugih na sebe. Imaju izgrađena uvjerenja koja rijetko mijenjaju, a zbog toga često nedostaje dubine u njihovim emocijama. Potrebno im je da se bave raznolikim stvarima i nešto stvaraju, a gušće ih pretjerani razgovori o osjećanjima. U emocionalnim vezama su im potrebni ljudi koji nisu pretjerano zahtjevni.

Ribe
Ribe žude za tim da ih okolina razumije

Pripadnici ovog znaka najsenzualniji su znak Zodijaka. Izuzetno su osjetljivi na spoljne nadražaje, a žude za odobravanjem, razumijevanjem i ljubavlju. Osjećaju se najbolje ako imaju svoj cilj te rade na njegovom ostvarenju, a za to im je potrebna sigurnost i podrška. Kako nisu površni, za bliske odnose treba da biraju ljude koji nisu previše emocionalno kruti, prenosi “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh