Vijesti

Niko od osumnjičenih u aferi “Respirator” se nije pojavio na sudu

Kao svjedok se pojavio Asim Sarajlić, delegat u Domu naroda PSBiH

avaz

Počelo je ročište u predmetu Fadil Novalić i drugi koji su osumnjičeni u aferi “Respiratori”. Niko od osumnjičenih i njihovih advokata nije došao na ročište.

Kao svjedok se pojavio Asim Sarajlić, delegat u Domu naroda PSBiH. U cilju zaštite svjedoka novinari su isključeni sa praćenja ročista, a za to je zahtjev podnio pravni savjetnik Asima Sarajlića, Nermin Mulalić.

Kako se ne bi saznali detalji u vezi sa ovom istragom javnost nije upoznata sa daljim dešavanjima na ročištu, ali u uvodnom dijelu tužioc Tužilaštva BiH Mirza Hukeljić je rekao da je Sarajelić pozvan zbog prijedloga za njegovo kažnjavanje.

Podsjećamo, Sud BiH odlučio je da će se premijer FBiH Fadil Novalić braniti sa slobode. Za suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika firme “Srebrena malina” Fikreta Hodžića važi ista odluka,piše Avaz

Svi oni imaju mjere zabrane od početka šestog mjeseca, ali su i one ukinute. Novalić, Solak i Hodžić se sumnjiče za nelegalnu nabavku 100 respiratora iz Kine. Tom nabavkom potrošeno je 10,5 miliona KM iz budžeta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh