Vijesti

U Kantonu Sarajevo 58 novozaraženih osoba koronavirusom

Porodičnim klasterima ili kontaktima prethodno oboljelih pripada 37 osoba, odnosno 63,79 posto, i odranije su u samoizolaciji

U Kantonu Sarajevo je potvrđeno 58 novozaraženih osoba koronavirusom u protekla 24 sata, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovo su rezultati laboratorijskih testiranja 421 uzorka prikupljena od 10. do 12. oktobra ove godine.

Od navedenog broja novozaraženih, porodičnim klasterima ili kontaktima prethodno oboljelih pripada 37 osoba, odnosno 63,79 posto, i odranije su u samoizolaciji.

U prethodna 24 sata, evidentiran je oporavak 27 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom trenutno 379.

“Na bolničkom liječenju u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima je 46 osoba, od kojih tri koriste mehaničku potporu respiratora pri disanju, a sedam ih je otpušteno s ovog bolničkog liječenja, tokom prethodna 24 sata. Nije bilo smrtnih ishoda u liječenju, tako da je broj umrlih u KS i dalje 87”, naveli su iz Kantona Sarajevo.

Dosad je u Kantonu Sarajevo potvrđeno 5.087 zaraženih osoba, od kojih je njih 4.621 oporavljena od COVID infekcije.

U samoizolaciji se nalazi 891 osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh