Region

Detalji ubistva u Zagrebu: Ubio brata pa sebe, prije šest godina zaklao je majku

Dva mrtva muška tijela policija je danas poslijepodne pronašla u zagrebačkom naselju Savica. Kako smo doznali, 42-godišnji Miroslav G. nožem je ubio brata, a potom i sebe skokom s prozora zgrade.

index

Zagrebačka policija potvrdila je da su tijela oko 15 sati pronađena u Ulici Vladimira Ruždjaka.

“Sumnja se u nasilnu smrt, najvjerojatnije se radi o ubojstvu i samoubojstvu”, kratko je izvijestila policija, ne otkrivajući detalje.

Više podataka o događaju bit će poznato nakon očevida koji vodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu.Isti muškarac prije šest godina ubio majku
Kako doznajemo, muškarac koji je danas ubio brata pa sebe prije šest godina ubio je i svoju majku. 2014. godine osuđen je zbog ubojstva na šest godina zatvora.

Pušten je na slobodu prošle godine i brat kojeg je ubio mu je bio skrbnik jer je proglašen neubrojivim. Sud je dosudio da se vrati živjeti s bratom u stan u kojem je ubio majku.

Miroslav G. je u veljači 2014. godine kuhinjskim nožem nakon prepirke u spavaćoj sobi ubo majku šest puta u leđa te još najmanje deset puta po prsima. Ukupno joj je zadao 16 uboda, od kojih je iskrvarila,piše IndexOstavio ju je da leži u lokvi krvi pored kreveta te ju je pokrio dekom i jaknom. Iste je večeri u stan došao danas ubijeni brat. Miroslav mu je rekao da je majka vani s prijateljicama te mu je skuhao večeru.

“Nakon ubojstva je bio miran”
Kako se majka ni drugo jutro nikome nije javljala na telefon, sin, bratić i teta došli su opet u stan i tada su pronašli tijelo.

“Dok mi je Miro kuhao večeru, pokušavao sam s njim razgovarati o skladištu firme koju je naslijedio od pokojnog oca. Bio je miran i samo odgovarao da, da. Nisam stekao dojam da su on i majka imali loš odnos. Majka mi je govorila da je moj brat jako pažljiv prema njoj”, kazao je tada za Jutarnji list brat ubojice.

“Danas, 11. veljače policijski službenici Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva na štetu 63-godišnjakinje. Sumnja se da je osumnjičeni 5. veljače između 15 i 17 sati u stanu, na adresi Vladimira Ruždjaka, nakon verbalnog sukoba, prišao s leđa oštećenoj te joj nožem zadao više ubodnih rana po tijelu, od kojih je preminula. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, izvijestili su nakon ubojstva iz PU zagrebačke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh