Vijesti

Sud potvrdio da se radi o kleveti: Hanka Paldum nije maltretirala Gorana Goluba

Dušan Tomića i Goran Golub dužni su Hanki Paldum isplatiti 4.000 KM za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda.

Hanka Paldum - Hayat.ba

Ovu presudu donio je Kantonalni sud u Sarajevu, a nakon žalbe Dušana Tomića i Gorana Goluba na presudu koja je donesena 2017. godine. Dvojac mora i platiti i 670 KM za troškove parničnog postupka sa zakonskom kamatom počevši od dana donošenja tužbe do isplate.

Podsjetimo, Goran Golub je tvrdio da ga je Paldum 1993. godine maltretirala u zatvoru “Silos” na Igmanu.

Informaciju o presudi na svom profilu na društvenim mrežama objavila je Hanka Paldum.

OBAVJEŠTAVAM SVE ONE KOJI POŠTUJU MOJ LIK , DJELO, MOJU KARIJERU I SVE ŠTO SAM U ŽIVOTU RADILA, KAKO SAM NAIZAD SA SVOG…

Gepostet von Hanka Paldum am Dienstag, 15. September 2020

– Obavještavam sve one koji poštuju moj lik, djelo, moju karijeru i sve što sam u životu radila, kako sam najzad sa svog imena skinula stigmu i ljagu, nanesenu mi prije nekoliko godina, od strane Duška Tomića i Gorana Goluba, za navodno maltretiranje Gorana Goluba! Takve gnusne laži iznesene o meni opovrgnula sam pravosnažnom presudom suda, koju također objavljujem.

Svi koji su upoznali moju malenkost, znaju da pripadam onoj kategoriji ljudi, koji čovjeka gledaju kao dobrog ili lošeg, a ne kojoj naciji pripada! To je moj svjetonazor i tako sam odgajana,piše Faktor

Dobijajući satisfakciju za nanesenu duševnu bol, želim samo jos reći, da ne mogu da shvatim, da postoje takvi ljudi, koji lažima i prljavom neistinom nasrću na moral i etiku, u konkretnom slučaju na mene.

Bog najbolje zna, ko su Duško Tomić i Goran Golub, a ko je Hanka. Neka im on sudi, za neljudski čin i blaćenje mog imena. Pravda je spora ali dostižna. Hvala svima koji su mi davali podršku. Nije bilo lahko, ali dobar je osjećaj da sam, hvala Bogu, porazila dvojicu loših ljudi i njihovu nakanu da me osramote. Hvala i Sudu koji je donio odluku o mojoj nevinosti – napisala je Hanka Paldum.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh