Vijesti

BiH: U Kantonu Sarajevo potvrđeno 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Od posljednjeg izvještavanja, potvrđen je oporavak 21 osobe, čime je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u KS smanjen na 297 osoba
|

U Kantonu Sarajevo potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, u protekla 24 sata, objavili su u nedjelju iz Vlade KS, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Radi se o rezultatima testiranja 218 uzorka, prikupljenih od 8. do 12. septembra ove godine“, navodi se u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS i dodaje:

“Od ovog broja novozaraženih, njih 13 odnosno 65 posto pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti ranije oboljelih, te su odranije u samoizolaciji.“

Od posljednjeg izvještavanja, potvrđen je oporavak 21 osobe, čime je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo smanjen na 297 osoba.

U izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu – Podhrastovi na liječenju se nalaze 23 pacijenata, od kojih dva koriste podršku respiratora pri disanju.

“Nije bilo otpuštenih pacijenata s ovog bolničkog liječenja. Na sreću, nije bilo ni smrtnih slučajeva, pa je ukupni broj smrtnih ishoda uzrokovan zaraznim oboljenjem COVID-19 i dalje 74“, ističe se u dnevnom izvještaju.

U samoizolaciji se trenutno nalaze 684 osobe. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirana je zaraza novim koronavirusom kod 4.276 osoba, dok se dosad oporavilo ukupno 3.905 osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh