Vijesti

Mostarac Dženan Duraković spasio migranta od sigurnog utapanja u Neretvi

Ni u jednom momentu nisam pomišljao da ga pustim, rekao je za “Avaz” Dženan Duraković

avaz

Ispod Starog mosta u Mostaru danas se odvijala prava drama.

Migrant je osvježenje od dnevne vrućine potražio u rijeci Neretvi. Skakao je sa stijene, a potom nije uspio isplivati iz rijeke.

Zavladala je panika, a prisebnošću i brzom reakcijom bivšeg fudbalera Veleža Dženana Durakovića izvučen je iz rijeke i kolima Hitne pomoći prevezen na ukazivanje ljekarske pomoći.

Duraković je ispričao za “Avaz” kako se sve odvijalo.

– Momak se kupao kao i svi ostali. Ja sam čuo po zvuku da je on jako loše skočio, faktički na stomak upao u vodu. Dok sam dotrčao iz obližnjeg kafića do čamaca, njega je već voda odnijela – priča nam Dženan.

Kaže kako je bilo nemoguće da ga odmah izvuče iz vode, jer je bio sam na čamcu.

– Skočio sam u vodu i tu je trajala borba 5-10 minuta da ja sa njim isplivam. U jednom momentu je skroz potonuo, nisam ga više ni vidio. Nekako sam zaronio i borio se dok ga nisam našao – dodaje Dženan.

Ističe kako nijednog momenta nije pomislio da pusti mladića.

– Kad sam ga već uhvatio, ni u jednom momentu nisam pomišljao da ga pustim. Sreća pa je čamac bio tu. Uspio sam se uhvatiti za konopac od čamca i onda je već bilo malo lakše. Kolega Mirza Pajić je uskočio i pomogao mi da ga ubacimo u čamac i izvučemo ispod platoa – kaže Dženan.

Nakon što su ga izvukli na obalu Dženan kaže da se mladić nagutao vode i počeo gušiti.

– On je gotov bio. Nagutao se vode, počeo se gušiti i bio je u nekom nok-daunu. Iskreno, malo sam se i razočarao u reakcije nekih ljudi, kupača pogotovo, da tako olako puste čovjeka, ali na kraju sve se dobro završilo – dodaje Dženan.

Kaže kako se ovakve stvari često dešavaju.

– Ovo je deseti put u zadnjih pet godina da se ovako nešto dešava. Nisam ni znao da li je migrant ili neki drugi čovjek, niti mi je bilo bitno – rekao je.

Dženan kaže da je migrant izašao iz bolnice i da se osjeća dobro.

– On je nakon infuzije izašao iz bolnice. Došao je do mene, poljubio me. Plakao je, nije znao gdje su mu stvari, ja sam skinuo svoje patike i dao mu – kaže Dženan.

Za kraj dodaje kako je ovo samo ljudski čin, a ne herojski, iako ga mi s punim pravom nazivamo herojem dana,piše Avaz

– Nisam ja nikakav heroj. Ovo je samo ljudski čin. Vjerovatno imam malo veće srce od drugih, ne bojim se. Definitivno, ovo je bila jedna od težih intervencija – završava Dženan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh