Vijesti

Sporazum vodi ka međusobnom priznanju Srbije i Kosova

Pokazalo se da su Dodikove najave obično dezavuisanje i deziformisanje javnosti, izjavio je Fenu član Predsjedništva BiH Željko Komšić, komentirajući to što na sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdullaha Hotija.

Željko Komšić - Twitter

s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Bijeloj kući nije ni spomenuto povezivanje Republike Srpske sa statusom Kosova, što je najavljivao član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik.

– Niti je o tome bilo govora, niti status države Kosovo se može povezivati sa statusom Bosne i Hercegovine ili bilo kojeg njenog dijela – naveo je Komšić,prenose Vijesti

Nažalost, upozorio je, dio javnosti prečesto nasjeda na takve spinove.

– Što se tiče samog sporazuma između predstavnika Republike Srbije i Republike Kosovo, čini se da su uvaženi određeni politički realiteti, kojih su inače svi svjesni, samo ih je škakljivo tumačiti kao političku realnost, koja vodi ka međusobnom priznanju između dvije države – zaključio je Komšić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh