Vijesti

Mostar: Vrata otvara shoping centar Plaza, posao za 300 radnika

U Mostaru se sutra u Bišću polju otvara shopping centar Plaza sa 14.000 metara kvadatnih površine u kojem će posao dobiti 300 radnika, a ova investicija zainteresovala je i premijera Federacije BiH Fadila Novalića koji je danas obišao kompleks.

Plaza Shopping Mostar je prvi centar na principu retail parka koji podrazumijeva da svaka trgovina ima zaseban ulaz sa trgom, koji je najveći u Mostaru.

U centru će biti smješteno 28 kompanija, a od sutra svoja vrata će otvoriti: dm, Sinsay, Planika, Intersport, Sport Reality, Azel France, Cineplexx, Granada Cafe & Restaurant, i igraonica Pongo. U drugoj fazi očekuje se otvorenja trgovina New Yorker, Koton, Beko, Bojprom, 4 Sobe, Amko, Bellona,Exclusive change, i jos neke nove.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić obišavši sa zamjenicom i federalnom ministricom finansija Jelkom Milićević i federalnom ministricom turizma i okoliša Editom Đapo, kazao je da je očuvanje svakog radnog mjesta u vrijeme pandemije veoma važno za sve u Federaciji BiH, dok stvaranje uslova za nova radna mjesta zaslužuje svaku pohvalu i pažnju.

Radovi na projektu su počeli u septembru 2019. godine i završeni su u predviđenom roku, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh