Vijesti

Petogodišnji dječak spasio svoju majku koja je pala u komu pozivom broja sa igračke

Džoš je postao heroj britanskog gradića Šropšira i svojim postupkom i hrabrošću oduševio lokalne policajce, koji ga već vide u svojim redovima kada odraste.

Petogodišnji dječak je uspio da svojoj majci spasi život pozivanjem broja dežurne službe, nakon što je majka pala u dijabetesnu odnosno hipoglikemijsku komu, prenosi Jutarnji.

Kako pišu mediji, Džoš je nazvao broj 112, jer ga je vidio na naljepnici svoje igračke, kombija hitne pomoći. U Velikoj Britaniji dežurni broj je 999, ali funkcioniše i 112, pa su dispečeri brzo povezali dječaka sa ljekarima koji su spremno pomogli njegovoj majci koja je bez svjesti ležala na podu.

Šef lokalne policije Džim Bejker rekao je kako je dječak bio vrlo hrabar.
– Nevjerovatno je to što je učinio. Njegovo brzo razmišljanje dovelo je do spašavanja njegove majke. Broj je vidio na jednoj strani svoje igračke i odlučio da ga pozove. Njegova hrabrost vidjela se u tome što je ostao na liniji dok nismo otišli do njegove kuće i osigurali da majka dobije potpunu negu – rekao je Bejker.

Policajci su nagradili Džošovu hrabrost pozvavši ga da obiđe lokalnu policijsku stanicu i upozna službenike.

– Džoš je pokazao da može da bude sjajan policijski službenik u budućnosti, nadam se da ćemo ga ponovo vidjeti kad bude dovoljno odrastao da ga regrutujemo- zaključio je Bejker.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh