Vijesti

Trump protestantima: Poslat ću vam saveznu policiju i nacionalnu gardu

Američki predsjednik Donald Trump kazao je da će poslati saveznu policiju i nacionalnu gardu u Kenoshu, grad u kojem su se protesti oteli kontroli.

Donald Trump - BBC.co.uk

U američkoj saveznoj državi Wisconsin veliki protesti izbili su nakon što je policija upucala nenaoružanog Afroamerikanca Jacoba Blakea. Trump je sada poručio da će na ulice Kenoshe vratiti zakon i mir. Protesti traju već nekoliko noći, a dvije osobe su ubijene, dok je jedna povrijeđena, piše BBC.

Jacob Blake se oporavlja u bolnici i pri svjesti je, kazali su članovi njegove porodice. No, njegovi advokati kažu da će trebati čudo da bi on ponovo prohodao.

“Nećemo se zalagati za pljačku, paljenje, nasilje i bezakonje na američkim ulicama. Moj tim upravo je telefonirao guverneru Tonyju Eversu koji je pristao prihvatiti saveznu pomoć”, poručio je Trump na Twitteru.

Podsjetimo, advokat Blakove porodice kazao je kako su tri Blakeova sina bila u autu kada je upucan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh