Vijesti

Koronavirus uzeo još šest života u BiH: Novozaražene 262 osobe

Četiri slučaja iz Zeničko-dobojskog kantona još nisu prijavljeni Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH

Koronavirus - Dnevno.rs

Posljednja 24 sata u BiH umrlo je šest osoba i to u FBiH. Četiri slučaja iz Zeničko-dobojskog kantona još nisu prijavljeni Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH. U RS-u nije bilo smrtnih slučajeva.

Novozaraženih koronavirusom je 262, od toga u FBiH 173, a u RS-u 89.

U protekla 24h, u Federaciji BiH testirano je 885 uzoraka, od kojih je 173 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Posavskom, Kantonu 10 i Kantonu Sarajevo.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 489 laboratorijskog uzorka, a koronavirus potvrđen je kod 89 osoba.

Radi se o 52 muške i 37 ženskih osoba, od kojih je 16 mlađe, 57 srednje i 16 osoba starije životne dobi,piše Avaz

Prema mjestu prebivališta, 22 osobe su iz Banjaluke, 14 iz Pala, šest iz Ribnika, pet iz Gradiške, po četiri iz Zvornika, Ugljevika i Foče, po tri iz Bijeljine, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada i Čelinca, po dvije iz Bratunca, Laktaša, Lopara, Novog Grada, Sokoca i Srebrenice i po jedna iz Višegrada, Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kostajnice i Srpca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh