Vijesti

Određen jednomjesečni pritvor za 17 policajaca, za još jednog mjere zabrane

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za 17 policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo dok su jednom policajcu određene mjere zabrane obavljanja i poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti, potvrđeno je iz Općinskog suda u Sarajevu za Novinsku agenciju Patria.

bhrt

Općinski sud u Sarajevu u potpunosti je uvažio prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koje je tražilo određivanje jednomjesečnog pritvora za 17 sarajevskih policajaca i mjere zabrane za jednog policijskog službenika. Advokati odbrane protivili su se i predložili određivanje kućnog pritvora i zbog epidemiološke situacije.

Policajci su uhapšeni u sklopu akcije “Dar 1” zbog sumnje na korupciju i da su za novac opraštali saobraćajne prekršaje.

Riječ je o policajcima iz Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP KS,piše Nap


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh