Vijesti

Drama kod Zenice – hitna sa COVID pacijentom ostala u kvaru,niko nije želio stati osim heroja Zilića

Prava drama odvijala se na magistralnom putu M-17 kod Zenice, u mjestu Vraca, kada je, po nevremenu i kiši, vozilo Službe hitne medicinske pomoći iz Maglaja ostalo u kvaru, dok su prevozili pacijenta pozitivnog na koronavirus, piše 072info.com.

Hitna pomoć - Screenshot

Brojna vozila samo su prolazila pored hitne, sa unesrećenim pacijentom, međutim, niko se nije zaustavljao da pomogne.

Srećom, u tim trenucima vozilom je naišao mladi Zeničanin Armin Zilić, te još jednom pokazao svoju veličinu.

Naime, on se bez razmišljanja zaustavio i uprkos kiši, noćnim satima, i nevremenu pomogao vozaču da zamijene gumu.

-Naišao sam i vidio da nešto nije uredu sa vozilom. Vratio sam se u rikverc, pita šta se dešava i dao sam se u pomoć. Nisam razmišljao ni što se u vozilu nalazi pacijent pozitivan ma Covid-19. Od vozača hitne Abaza Ibrakovića, također, čujem kako ne može vjerovati da niko ne želi stati, u što sam se i sam uvjerio – govori Zilić za 072info.com.

Srećom, ubrzo je došla zenička Hitna služba koja je svojim vozilom pacijenta pozitivnog na Covid-19 prevezla u Zenicu. Za to vrijeme, Zilić je zajedno sa Ibrakovićem uspio promijeniti gumu i osposobiti vozilo Hitne pomoći, na čemu su mu neizmjerno zahvalni, pa su ga s pravom nazvali herojem.

-Iako je padala velika kiša i bili smo potpuno mokri, nismo odustajali dok nismo sanirali kvar i osposobili hitnu. Ipak, nikada ne znate kome se može desiti takva situacija. Danas-sutra može biti neko vaš najmiliji u Hitnoj, a da se takvo nešto dogodi. Mislim da bismo morali biti malo više društveno odgovorniji i svima bi bilo bolje – poručuje Zilić,prenosi Kaportal


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh