Vijesti

Kod 118 osoba u RS-u potvrđeno prisustvo koronavirusa

Institutu za javno zdravstvo RS u posljednja 24 časa prijavljena su dva smrtna slučaja

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 488 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 118 osoba u ovom bh. entitetu, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o 57 muških i 61 ženske osobe, od kojih je 16 mlađe, 77 srednje i 25 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta: 25 osoba je iz Banjaluke, 10 iz Gradiške, devet iz Doboja, po osam iz Zvornika i Kozarske Dubice, sedam iz Bijeljine, po šest iz Istočne Ilidže i Mrkonjić Grada, po pet iz Modriče i Teslića, po tri iz Gacka, Istočnog Novog Sarajeva i Šipova, po dvije iz Detvente, Laktaša i Šamca, po jedna iz Bratunca, Višegrada, Vlasenice, Vukosavlja, Istočnog Starog Grada, Jezera, Novog Goražda, Osmaka, Pala, Prnjavora, Rogatice, Foče, Čelinca i Stanara.

“U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa. Radi se o muškarcima starije životne dobi iz Višegrada i Modriče”, navodi se u saopštenju iz Instituta.

Dosad je u RS-u potvrđeno 5.345 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 187 osoba kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus.

Od novog koronavirusa, dosad se oporavilo ukupno 2.920 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 53.239 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 272, u Univerzitetskom kliničkom centru RS 73, a u opštim bolnicama 199.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.880 osoba, a nadzor je završen kod 44.532 osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh