Vijesti

Sutra se otvara državni zatvor: Pogledajte u kakvom luksuzu će uživati okorjeli kriminalci, ratni zločinici

Sutra se otvara državni zatvor: Pogledajte u kakvom luksuzu će uživati okorjeli kriminalci, ratni zločinici

Zavod za izvršavanje kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, u Vojkovićima, u Istočnoj Ilidži, svečano će biti otvoren sutra.

S ciljem sprečavanja širenja bolesti izazvane virusom korona, Ministarstvo pravde BiH na otvaranje će pozvati samo predstavnike javnih radio-televizijskih sistema u BiH, te javne novinske agencije.Zatvor u Vojkovićima prostire se na 24.000 metara kvadratnih i ima 348 mjesta, od čega je 298 namijenjeno za osuđenike i 50 za pritvorenike.

Riječ je o zatvorenicima osuđenim pred Sudom BiH, a koji su trenutno rapsoređeni po entitetskim zatvorima i za koje se tim ustanovama plaća za njihov smještaj. Zatvor u Vojkovićima prostire se na 24.000 metara kvadratnih i ima 348 mjesta, od čega je 298 namijenjeno za osuđenike i 50 za pritvorenike.

Riječ je o zatvorenicima osuđenim pred Sudom BiH, a koji su trenutno rapsoređeni po entitetskim zatvorima i za koje se tim ustanovama plaća za njihov smještaj. Tako će im na raspolaganju biti najmodernija kuhinja, udobne sobe slične hotelskim, najmodernija stomatološka ordinacija, sala za rekreaciju, fitnes i „ljubavna soba“.Tako će im na raspolaganju biti najmodernija kuhinja, udobne sobe slične hotelskim, najmodernija stomatološka ordinacija, sala za rekreaciju, fitnes i „ljubavna soba“…..Tako će im na raspolaganju biti najmodernija kuhinja, udobne sobe slične hotelskim, najmodernija stomatološka ordinacija, sala za rekreaciju, fitnes i „ljubavna soba“,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh