Vijesti

U Kantonu Sarajevo 62 nova slučaja zaraze koronavirusom

U posljednja 24 sata urađeno je 259 testova na koronavirus, među kojima su 62 bila pozitivna

U Kantonu Sarajevo (Bosna i Hercegovina) potvrđena su 62 nova slučaja zaraze koronavirusom, podaci su Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o rezultatima analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 19. do 20. jula ove godine.

”U ovom periodu obrađeno je 259 testova, među kojima su pomenuta 62 bila pozitivna na ovaj virus. U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirane su 64 osobe, većina ih je vitalno stabilna, s tim da je i danas jedna osoba na respiratoru. Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.095 slučajeva, od čega je 438 izliječenih, dok je 20 osoba nažalost preminulo od ove bolesti. Četiri su izmještena iz Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz KS-a.

U periodu od 6. do 20. jula ove godine, na osnovu preporuka epidemiloga, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naložene su 1.382 samoizolacije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh