Vijesti

Radončić: Mi smo ga zamolili da preuzme posao, mi smo u obavezi da ga i zaštitimo

Atak da se prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću oduzme ljekarska licenca novi je pokušaj njegove diskreditacije, naveo Radončić

avaz

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić oglasio se na svom Instagram profilu. Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Atak da se prof. dr Ismetu Gavrankapetanoviću oduzme ljekarska licenca novi je pokušaj njegove diskreditacije, ali je suštinska meta Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, u kojoj neki i dalje vide dobar hotelski biznis.

Gavrankapatanović je u rekordnom vremenu otvorio bolnicu za narod, primljeno je i na stotine hirurških slučajeva koji su mjesecima nepotrebno čekali na operaciju i spas da ne umru kao “zapušteni sučajevi”. Izvode se operacije i na tzv. korona pacijentima. Počeli su i sa PCR testiranjima. Izolatorij se polako stavlja u funkciju.Bolnica, umjesto dva dana sedmično, sada preuzima funkciju da bude urgentni centar svaki dan u sedmici, odnosno mjesecu i godini.Ali, očigledno, veoma stručan i entuzijastičan pristup prema pacijentima, koji sve to na koncu finansiraju građani, ne odgovara umišljenim vlasnicima našeg zdravlja i života.

Obzirom da prof. Gavrankapetanović radi samo ono što podrazumijevaju vrhunska medicinska struka i etika, mi koji smo ga zamolili da – a, uz mene, bilo je tu i drugih iz vlasti i opozicije – prihvati direktorsku poziciju u političkoj smo i moralnoj odgovornosti da mu omogućimo sve uslove za rad i legalnu zaštitu od prizemnih manipulacija i podlosti.

U tom smislu, uvijek sam bio pristalica institucionalnog pristupa. Ali, bit će mi žao ako budemo dovedeni u situaciju da organiziramo općenarodni skup podrške Gavrankapetanoviću i pozovemo žrtve birokratskog i kukavičkog pristupa pacijentu, kojem smo mjesecima prisustvovali i na svojoj koži osjećali, da nam se pridru,piše Avaz

View this post on Instagram

MI SMO GA ZAMOLILI DA PREUZME POSAO, MI SMO U OBAVEZI DA GA I ZAŠTITIMO: Atak da se prof. dr Ismetu Gavrankapetanoviću oduzme ljekarska licenca novi je pokušaj njegove diskreditacije, ali je suštinska meta Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, u kojoj neki i dalje vide dobar hotelski biznis. Gavrankapatanović je u rekordnom vremenu otvorio bolnicu za narod, primljeno je i na stotine hirurških slučajeva koji su mjesecima nepotrebno čekali na operaciju i spas da ne umru kao “zapušteni sučajevi”. Izvode se operacije i na tzv. korona pacijentima. Počeli su i sa PCR testiranjima. Izolatorij se polako stavlja u funkciju. Bolnica, umjesto dva dana sedmično, sada preuzima funkciju da bude urgentni centar svaki dan u sedmici, odnosno mjesecu i godini. Ali, očigledno, veoma stručan i entuzijastičan pristup prema pacijentima, koji sve to na koncu finansiraju građani, ne odgovara umišljenim vlasnicima našeg zdravlja i života. Obzirom da prof. Gavrankapetanović radi samo ono što podrazumijevaju vrhunska medicinska struka i etika, mi koji smo ga zamolili da – a, uz mene, bilo je tu i drugih iz vlasti i opozicije – prihvati direktorsku poziciju u političkoj smo i moralnoj odgovornosti da mu omogućimo sve uslove za rad i legalnu zaštitu od prizemnih manipulacija i podlosti. U tom smislu, uvijek sam bio pristalica institucionalnog pristupa. Ali, bit će mi žao ako budemo dovedeni u situaciju da organiziramo općenarodni skup podrške Gavrankapetanoviću i pozovemo žrtve birokratskog i kukavičkog pristupa pacijentu, kojem smo mjesecima prisustvovali i na svojoj koži osjećali, da nam se pridruže. Neki što čine zlo u ime naroda kojeg tobože vode, najbolje je da taj isti narod napokon vide pred svojim uredom. Jer, građani i pacijenti imaju pravo na alternativu i depolitizirani zdravstveni sistem.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Neki što čine zlo u ime naroda kojeg tobože vode, najbolje je da taj isti narod napokon vide pred svojim uredom.

Jer, građani i pacijenti imaju pravo na alternativu i depolitizirani zdravstveni sistem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh