Vijesti

Helez: Imaš ljepotu Dušanke Majkić; Vulić: Antipatični ste, vaše gorile su prebile Srbina povratnika

Vulić je reagovala i kazala kako SNSD od 2016. godine govori da su spremni za lokalne izbore i da se ne boje

depo

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Sanja Vulić kazala je kako joj je “izuzetno drago što će danas usvojiti budžet prvenstveno zbog održavanja lokalnih izbora koji su nam svima potrebni, a prvenstveno građanima ove zemlje”. Potom je ušla u žustru raspravu sa Zukanom Helezom koji joj je, između ostalog, rekao kako ima “ljepotu Dušanke Majkić, mudrost Milorada Dodika i poštenje Nikole Špirića”.

“To mi je izuzetno drago zbog kolega ovdje koji su konstanto isticali da vladajuća koalicija ne želi usvajanje budžeta jer se bojimo izbornih rezultata i izuzetno sam sretna što će se izbori održati i svi imati priliku da vide kako stoje u svojim izbornim jedinicama. Što se tiče budžetske rezerve, ja uopće ne sumnjam da će se ona trošiti na način kako je predviđeno budžetom imajući u vidu koliko godina je gospodin Bevanda na političkoj sceni i da će biti utrošeno na način na koji dolikuje”, kazala je Vulić.

Istakla je kako “u svim velikim i ozbiljnim zemljama bitne odluke donose lideri stranaka, da smo mi zemlja koja se malo čime može pohvaliti, ali da imamo tu privilegiju da imamo trojicu lidera, te se time možemo pohvaliti”.

“Milorad Dodik apsolutno nikome nije kriv što se od kolega koji se još pronalaze u nekim političkim partijama, a još manje je kriv što te iste kolege nisu predodređene da budu lideri. U skladu s obećanjem koje sam dala u januaru ove godine, svaki put kada se spomene u negativnom kontekstu lider SNSD-a i predsjednik RS-a Željka Cvijanović te svi ljudi koji predstavljaju RS, sigurno ću se javiti i reagovati”, kazala je Vulić.

Na ovo je odgovorio Zukan Helez koji je rekao kako su “odjedanput svima puna usta izbora”.

“Do prije dva dana svi se nešto bojite, sada sve ovo radite radi izbora. Niko neće da kaže da su vam šefovi zadnjih dana bili sa ambasadorima, pa im tužne face na slikama, a ambasador digao prst, a ovaj mora da vam javi da budete za. A znate da vas na izborima ne čeka baš najbolja situacija, a morate jer ovo nije vaša volja. Hvala čitavom diplomatskom koru i ambasadorima koji su se potrudili da popiju kafu s vašim liderima, da bude sve kako treba”, kazao je Helez.

Vulić je reagovala i kazala kako SNSD od 2016. godine govori da su spremni za lokalne izbore i da se ne boje.

“Čega da se bojimo? Vi imate itekako razloga da se pozabavite sami sobom jer nisam sigurna da će SDP nakon ovih lokalnih izbora imati predstavnike u lokalnom parlamentu. Ne zato što oni meni smetaju, daleko od toga jer smo imali finu saradnju sve prethodne godine, ali dok se vi bavite SNSD-om i svima nama koji smo u koaliciji, vaš rejting pada što na neki način mi je drago jer ‘ko drugome jamu kopa, sam u nju pada'”, rekla je Vulić.

Helez se ponovo javio za riječ i rekao “kako mu je posebno bilo milina gledati Sanjinog šefa kada sjedi pored jednog gospodina mnogo nižeg od njega, ali iza kojeg stoji jedna moćna država, kako je robusan pogeo glavu i kičmu”.

“I tu završava svo njegovo srpstvo. Jednostavno mora”, rekao je Helez.

Vulić je poručila “ljepota je u oku posmatrača, a da njemu sve što se odnosi na SNSD nije lijepo”.

“Ja bih vas zamolila da ne pričate o srpstvu i kolegijalnim odnosima imajući u vidu da sam dosta hodala po svim općinama i gradovima i odlično poznajem naše lokalne jedinice. Bila sam i u Kupresu, znate da tamo ima puno povratnika. Reći ću vam zašto ste mi antipatični od samog starta otkad sam u ovom Parlamentu. Vi ste, gospodine Helez, kada ste bili ministar zajedno sa svojim osiguranjem bili u jednoj kafani u Kupresu i tu ste se sporječkali sa jednim Srbinom povratnikom i te vaše gorile su ga burtalno prebile. Policija i taj kanton je bio na vašoj strani. Poštujem vaše opredjeljenje ali nemojte pričati o poštenju, prvo se pozabavite sobom”, kazala je Vulić.

Helez je odgovorio: “Nisam nikada imao lično osiguranje. Kolegice Vulić, Vi imate veliku šansu da izrastete u pravog političara. Imate ljepotu Dušanke Majkić, mudrost Milorada Dodika i poštenje Nikole Špirića…”, ali ga je prekinuo predsjedavajući Nebojša Radmanović nakon čega je zaključena rasprava o budžetu,prenosi Depo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh