BiH

Abdulah Skaka uručio Cvijet Srebrenice Zoranu Milanoviću

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i dogradonačelnik Ivica Šarić u Dubrovniku su se susreli sa Zoranom Milanovićem, predsjednikom Republike Hrvatske kojem su tom prilikom uručili Cvijet Srebrenice.

Abdulah Skaka i Zoran Milanovic - predsjednika Ured predsjednika Republike Hrvatske

Cvijet koji je niknuo iz boli, predstavlja simbol borbe protiv genocida i masovnih stradanja ljudi. Njegovih 11 bijelih latica simbolizira 11. juli, dan koji je zauvijek upisan u historiju kao najgori zločin u Evropi poslije Drugog svjetskog rata.

“Cvijet Srebrenice poklonio sam predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, koji je 2012. godine prisustvovao komemoraciji i odao počast svim žrtvama, prenosi “Klix“.

Ovaj simbolični poklon podsjetnik je i na Vukovar koji je doživio svirepu sudbinu”, napisao je Skaka na svom Facebook profilu.

Zoran Milanović 2012. godine prisutvovao je komemoraciji u Srebrenici gdje je odao počast svim žrtvama genocida i istakao da je Srebrenica bolna rana i ispit ljudskosti.
“Žrtva Srebrenice mora biti jedna od ključnih i dobro naučenih lekcija evropske humanosti, vjerodostojnosti i iskrenosti”, naveo je Milanović u svom obraćanju danas.

U povodu obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, noć uoči 11. jula, kod fontana u Zagrebu prikazana je svjetlosna projekciju cvijeta “Sjećanje”.


    Facebook komentari

    Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh