Vijesti

Komšić: Režim u Srbiji ne pokazuje ni trun moralne odgovornosti za genocid

Izricanje ove sramne presude u mjesecu kada se obilježava 25. godišnjica genocida, svakako, svjedoči da sadašnji srbijanski režim ne uspijeva pronaći ni trun moralne odgovornosti.

Željko Komšić - Twitter

Stoji ovo u reakciji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića na presudu Višeg suda u Beogradu izrečenu Huseinu Mujanoviću.

– Dok ne izruči Novaka Đukića, osuđenog ratnog zločinca, i dok joj osuđeni ratni zločinci učestvuju na izborima – Srbija nema pravo suditi građanina BiH, jer Srbija nije nadležna za procesuiranje niti poštuje sporazum o readmisiji, navodi Komšić i dodaje,pišu Vijesti

– S tim u vezi zabrinjavajuća je šutnja Tužilaštva BiH i Ministarstva pravde BiH koji ne insistiraju na poštivanju sporazuma. Pozivam ih da se konačno prihvate svog posla, kako se ovakve stvari ne bi dešavale.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh