Vijesti

Ubice sarajevskih policajaca nikad neće biti pronađene?

Skoro će se navršiti dvije godine od likvidacije

avaz

Za četiri mjeseca napunit će se dvije godine otkako su na Alipašinom Poljuu Sarajevu brutalno likvidirani sarajevski policajci Adis Šehović i Davor Vujinović dok su bili na radnom zadatku.

Nema optužnice
No, do danas, već godinu i osam mjeseci, nisu pronađene njihove ubice niti je Tužilaštvo KS, koje vodi istragu, podiglo optužnicu. Za sada, da stvar bude gora, kako tvrde naši izvori, optužnice nema ni na vidiku.

Prema informacijama „Avaza“, ni nova istraga koja je pokrenuta sredinom prošle godine nije urodila plodom. Tužilaštvo nema ni nove dokaze, a ni iskazi ponovo saslušanih svjedoka nisu bili od pomoći.

Šehović i Vujinović: Brutalno ubijeni – Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Šehović i Vujinović: Brutalno ubijeni
FOTO: ARHIV
Svi uhapšeni Paljani, od Srećka Trifkovića do Miloša Obradova, nalaze se na slobodi iako su u pritvoru proveli skoro devet mjeseci. Sada se sumnjiče za druga krivična djela u RS.

Tužioci nemaju čvrste dokaze da su oni direktni izvršioci ovog krivičnog djela, a istražitelji na terenu za sada nemaju ni nove tragove. Iako svi tragovi vode prema RS, niko ne zna gdje su i ko su ubice sarajevskih policajaca i šta je bio stvarni motiv ubistva te je li se zaista radilo o pokušaju krađe vozila.

Listing poziva
Indikativno je da već godinu i osam mjeseci nikada nije pronađeno ni vozilo, crni Seat Leon, iz kojeg su ubice pucale. Nema ni puške, kalašnjikova iz kojeg su ispucane na desetine metaka. Nije pomogla u istrazi ni pronađena čahura koja je vještačena.

Prema svemu sudeći, istraga, osim što tapka u mjestu, mogla bi doživjeti fijasko.

Iako su se, prema nekim informacijama, čekali rezultati listinga poziva telefona za pojedine osobe iz RS, kako bi se navodno utvrdilo ko je koga zvao kobne noći, ni tu nema pomaka.

Za to vrijeme čekaju se novi svjedoci, ali s obzirom na protok vremena, teško da bilo ko može otkriti neke nove informacije

Vlasnik Golfa bio u zatvoru
Inače, zanimljivo je, a o čemu se godinu već šuti, ko je stvarni vlasnik Golfa 6, koji su automafijaši pokušali ukrasti, ali im se navodno pokvario. Kako je i zbog čega završio u zatvoru u Hrvatskoj? Nikada nije jasno utvrđeno šta je bilo s ovim Golfom, kako su uopće našao tu i je li se radilo o kvaru ili sačekuši,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh