Fudbal

Bundesliga: Bayern savladao Borussiju i stigao na korak do odbrane titule prvaka

U derbiju 28. kola Bundeslige i najvećem njemačkom derbiju, Bayern je kao gost pobijedio Borussiju Dortmund sa 0:1 i praktično je riješio pitanje prvaka.

Bayern - Borussia - SCsport.ba

Bila je to odlična utakmica, koja je donijela dosta šansi na obje strane. U prvom poluvremenu Boateng je sa gol-linije izbacio udarac Haalanda, a slično je bilo na drugoj strani kada je pokušaj Gnabryja očistio Piszczek, piše “SCsport“.

Ipak, u 43. miinuti nije bilo spasa Milionerima. Sjajni Joshua Kimmich je fenomenalnim lob udarcem iznenadio Romana Burkija za vodstvo Bavaraca za 0:1.

U nastavku je Borussija bacila sve karte u napad, ali tek su u finišu prijetili. Haaland i Dahoud su imalo najbolje prilike, a na drugoj strani zicer Goretzke odbranio je Burki.

Lewandowski je u 83. minuti pogodio stativu, ali je ostalo 0:1.

Bayern sada ima sedam bodova više od Milionera i šest kola prije kraja šampionat je praktično riješen…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh