Vijesti

U RS 24 nova slučaja zaraze koronavirusom

U Republici Srpskoj (RS) potvrđeno je prisustvo novog virusa korona kod još 24 osobe, te je ukupan broj zaraženih u tom bh. entitetu povećan na 1.129 – rekao je danas entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Napomenuo je da su u posljednja 24 sata obavljena testirana 735 uzoraka, te da je broj novozraženih 3,2 posto u odnosu na testirane.

Broj oporavljenih od novog virusa korona u tom bh. entitetu je sada 461, a preminule su 74 osobe od posljedica Covida-19.

Testirano je još 80 zdravstvenih radnika Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjoj Luci, a virus korona potvrđen je kod jednog ljekara te zdravstvene ustanove.

Šeranić kaže da je potvrđen pozitivan test na virus korona i kod jedne osobe iz karantina u Čelincu.

Od ukupnog broja novooboljelih, 10 je iz Banje Luke, po tri su iz Laktaša, Doboja, Bosanskog Broda, po dvije iz Gradiške i Čelinca i jedna s prijavljenim prebivalištem u Driniću.

Riječ je o 12 žena i 12 muškaraca.

-Dvoje zaraženih se liječi u banjalučkoj bolnici – rekao je Šeranić na konferenciji za novinare.

Precizirao je da je devet osoba inficirano iz bliskog kontakta sa zaraženim, dok se ostali nisu mogli izjasniti kako su oboljeli,pišu Vijesti.ba

Trenutno se u UKC RS liječi 129 osoba s potvrđenim virusom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa, a na respiratorima je dvoje oboljelih.

Do sada je u tom bh. entitetu testirano ukupno 18.482 osoba na Covid-19.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh