Vijesti

Udruženje Pomozi.ba organizuje podjelu iftara u Palestini

Cijena jednog iftara iznosi šest konvertibilnih maraka (KM), a svi koji žele novac mogu donirati do 23. maja ove godine

Humanitarna organizacija Pomozi.ba nastavlja tradicionalnu akciju pomoći narodu Palestine za vrijeme ramazana, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Prošle godine organizovali smo iftar na otvorenom za stotine Palestinaca, a ove godine zbog cjelokupne situacije s koronavirusom, iftari u Palestini će se dostavljati na kućnu adresu. Cilj nam je do kraja ramazana isporučiti hiljadu iftara. Naša partnerska organizacija ‘Rahma Austria’ koja ima svoj sektor i u Palestini distribuiraće iftare”, istakli su iz organizacije Pomozi.ba.

Cijena jednog iftara iznosi šest konvertibilnih maraka (KM), a svi koji žele novac mogu donirati do 23. maja ove godine. Direktne donacije putem debitne ili kreditne kartice moguće je izvršiti u samo nekoliko klikova putem stranice www.pomoziba.org, gdje je pokrenuta kampanja “Iftar za Palestinu”.

Pored ove akcije, ekipe Pomozi.ba organizacije trenutno sprovode najveću podjelu prehrambenih paketa do sada. U toku je distribucija hrane i prehrambenih paketa u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, a planirano je da se do kraja maja u BiH podijeli oko 500 tona hrane, dok će se narodu Jemena pomoći sa 100 tona hrane.

“Pored prehrambenih paketa, trenutno pravimo i više od 1.000 obroka i iftara dnevno za socijalno ugrožene ljude širom BiH”, navode iz Pomozi.ba.

Svi koji žele podržati trenutne aktivnosti organizacije Pomozi.ba mogu donirati željeni iznos novca putem stranice www.pomoziba.org kao i putem sljedećih računa: PayPal: paypal1@pomozi.ba. Za uplate iz BiH: Intesa Sanpaolo Banka BiH 154-180-20085330-48; UniCredit Bank 338-730-22202506-52; Bosna Bank International d.d 141-306-53201196-79; NLB Banka d.d 132-260-20223371-17. Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo. Svrha: Iftar za Palestinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh